Astma, trötthet, allergier

DSC04702

Astma, trötthet, allergier är mycket vanliga, och vi anser att de beror på brist på lunga, mjälte, njure och Qi och därför kan kroppen inte spela den roll som skyddande barriär. Personer med astma också ofta utsätter för upprepade kallt, svaghetskänsla, lätt att allergier. Vi använder akupunktur plus kinesiska örter för att starka Qi i lunga, mjälte och njure och fylla  på energi till kroppen, kan de befria snabbt symtomen vid astma, och öka kroppens immunförsvar, förebygga återkommande förkylningar och allergier, så att patienter kan leva ett normalt liv utan hormoner.

I traditionell kinesisk medicin teori, lungorna och njurarna arbeta tillsammans för att producera "wei qi," eller Defensiv Chi. Defensiv Chi kan betraktas som likställd med immunsystemet. Det är en Yang energi som framställs av den mat vi äter. Njurarna är grunden för vår förmåga att producera Defensiv Chi, och lungorna sprider Defensiv Chi nära utsidan av våra kroppar för att avvärja patogena faktorer som vind, kyla och värme. När lungorna eller njurarna (eller båda) är svaga, finns det ofta en brist på Defensiv Chi, vilket gör oss mer sårbara för förkylningar, infektioner, astmaanfall etc. Det är tänkt att Defensiv Chi av person kan vara svag på grund av en ärftlig konstitutionell svaghet (upp till 75% av barnen med astma har en släkthistoria av sjukdomen),  men mödrar som röker under graviditet och vacccinationer barndom också som bidragande faktorer vid astma. 

Akupunktur kan ha en anmärkningsvärd effekt i att stoppa en akut astmaattack. Många patienter upplever omedelbar hjälp efter en akupunktur behandling, känslan av att luftvägarna blockeras helt enkelt tagits bort. Patientendärför kan uppleva både en fysisk befrielse från hans bronkial sammandragning, och även en känslomässig eller psykologisk befrielse från fruktan för sammandragning och kvävning. 

I kinesisk medicin, är människan ses som en integrerad del av nature. Det faktum att allergen-inducerad astma anfall är starkt säsongsbetonad, med de mest förödande attackerna inträffar under vintern och våren, leder kinesisk medicin utövare att samordna sin behandling och örter för astmatiker med årstiderna. På vintern och våren, under angrepp, är betoningen av spridning av sjukdomsframkallande faktorer som vind, kyla och värme. På sommaren är uppmärksamhet vände sig till att tonify bristen skick i lungorna och njurarna, och stimulera kroppen att öka sina reserver av Defensiv Chi. Eftersom sommaren är den mest Yang tiden på året, är den energi av säsongen för att bygga upp Yang energi av kroppen. 

Med samma metod kan vi också hjälpa de människor som har Allergi, ofta förkyld och känner sig trött hela tiden.

TYPISKA  FALL   cao yao cheng


2011/04/06


Emma, 55 år, astma i åtta år, med sprayer och muntlig hormonbehandling. Hon ville inte ha hormonbehandlingar sen kom hon till oss. Allergier mot pollen, djur, parfym, mjöl osv. Extrem trötthet, lätt återkommande förkylningar, mera svett. Tungan var ljus och tjock, stor, medan det fanns bitmärken, vit beläggning, flytande puls. 

Diagnos: Lunga, Mjälte, Njure och Qi brist. 

Behandling: akupunktur och örter, stopp för medicinering efter en månads behandling, symtomen försvann, slut på behandlingen efter konsolidering i en månad, inget återfall observerades under sex månader.

2011/05/15

Fredrik, 45 år, varit allergisk i 25 år, varje sommar har han allvarliga allergiska symtom: Näsan: nysningar, klåda, nästäppa och rinnsnuva. Ögonen: klåda och rodnad. Halsen: klåda. Extrem trötthet. Han hade fått kortisonbehandlingar, vilket funkade bra i början, återfall vid stopp för medicinen, senare har kortison varit ineffektiv och allergiska besvär påverkade hans normala arbete och liv. 

Fredrik drabbades lätt av förkylningar, kalla extremiteter, muntorrhet. Tandmärken på sidan av tungan, sprickor i mitten av tungan. Djup och svag puls. 

Diagnos: Lunga, Mjälte och Njure Yang brist. 

Behandling: akupunktur och örter. Fredrik påbörjade behandlingar inför de kommande allergisymtom (maj), på sommaren förekom nästan inte allergi, och han fick ingen förkylning, trötthet minskade signifikant, slut på behandlingen och observation. Återkom innan nästa sommar för undersökning på nytt, hälsotillståndet var stabilt, för att konsolidera effekten gavs han en liten mängd kinesiska växtbaserade piller, allergisk reaktion ske inte igen.

2012-03-15

Maria, hon hade haft pälsdjurs-, pollen- och nötallergi i många år. På senaste tiden hade hon även varit hostig, och tjock i halsen. Hon hade  inte kollat men misstänkte astmabesvär. Hon hade använt Kortison men fick inte så bra effekt, så kom hon till oss. Hon hade lös i magen, svullen magen, gas i magen. Tungan: tjock, bitmärken på kanterna av tungan, sprikor på mitten av tungan, beläggning vit och tjock. Pulsen: djup och svag.

Diagnos: Lung- och Mjälte-funktioner otillräckliga.

Behandling: akupunktur plus örtte. Efter 8 gångers behandlingar mådde hon mycket bättre, fortsatte med 7 gånger till, sedan försvann alla symptom .

2012-10-12

Bigita, 46 år. Hon fick diagnos "ME / CFS (kroniskt trötthetssyndrom )" många år sedan. Hon kände sig mycket trött, hon hade ingen livslust, hon kände sig mycket tungt i hela kroppen, ibland hade hon ont i musklarna, hon hade sömnproblem också, på morgonen kände hon sig så trött och svårt att stiga upp. Hon hade tagit sömntabletter men det hjälpte inte. Tungan: tjock och blek, bitmärken på kanterna av tungan, vit och slemmig beläggning. Pulsen: Qi otillräckligt.

Behandling: akupunktur plus örtte. Efter ca en månad kände hon piggare, hon kunde sova bra utan sömntabletter, fortsatte med en månads behandling kände hon nästan normalt, uppehöll en månad och kom hon till oss och kollade igen, allt såg bra ut.

2016-10-03

Maria, 60 år. Hon hade haft en typ svårt Astma och var tvungen att ta kortison två gånger om dag. Marias läkare sa att Maria skulle ta tabletter hela livet. Men Maria ville inte.

Tungan: mörkröd, det finns många små sprickor på tungan. Pulsen: för mycket flyttande och djupt, Lunga-pulsen var svag. Diagnos: Qi brist och för mycket slem/vätska stannar i kroppen.  Vi gav henne akupunktur- och örtte-behandlingar. Efter 3 veckors behandlingar minskade hon hälften kortison och hon andades bra. Efter två och en halv månader stoppade hon all kortison. Hon mår mycket bättre än förut.
 

photo

 

 Zhijie Liu

CHINESE MEDICINE          DIAGNOS           OM DOKTOR           FAQ

SJUKDOMAR           BEHANDLING           KONTAKT          YANGSHENG 

Copyright © 2010-2018 Chinesemedicine.se. All Rights Reserved                                                                Användarvillkor och Integritetspolicy