FAQ

DSC04697

 

 1. Varför är det så svårt att bli gravid?
 2. Alla kliniska tester visar normala, varför blir man ändå inte gravid ? Hur ska man göra?
 3. Jag har PCOS och svårt att bli gravid, kan ni hjälpa mig?
 4. Jag har Endometrios och svårt att bli gravid, kan ni hjälpa mig?
 5. Jag har svårt att bli gravid samt missfall, kan ni hjälpa mig?
 6. Mitt FSH-, LH-värd  är högre än normalt. Kan ni hjälpa mig?
 7. Mitt AMH-värd är lägre än normalt. Kan ni hjälpa mig?
 8. När är det störst sannolikt att bli gravid?
   


   

1. Varför är det så svårt att bli gravid?

Modern medicin bekräftar att många faktorer, såsom ägglossning dysfunktion, intrauterin vidhäftning, immunsystemets faktorer, livmoderhalsens faktorer, äggledarens faktorer och några vanliga gynekologiska sjukdomar (endometrios, polycystiskt ovariesyndrom PCOS, Luteinized inte spruckit follikelstimulerande syndromLUFS, hyperprolaktinemi, etc.) kan leda till infertilitet.

Enligt traditionell kinesisk medicin är barnlöshet på grund av en obalans mellan Yin och Yang i kroppen. Till exempel på marken, om det alltid är vinter eller molnigt, utan värmen från solen, eller marken är för dålig, eller utsädet har dålig kvalitet, det kan inte slå rot och växa sig starka grödor på marken. Återspeglas i Zangfu, beror detta på dysfunktion av njuren,levern och mjälten. Njurfunktionen är att lagra Jing och dominera reproduktion. Är Jing i kroppen tillräckligt kan menstruation vara normal, och det är lätt att ha graviditet. Jing påverkas av medfödda genetiska faktorer, men även av Qi och blod. Leverfunktionär förvaring av blod och reglering av Qi-cirkulation. Blod och Jing kan omvandlas till varandra, Qi kan främja bold-cirkulation. Mjälten har till uppgift att smälta och absorberavatten och mat för framställning av Qi och blod, brist på Qi och blod samt cirkulations avvikelser kan leda till oregelbunden menstruation och infertilitet. I meridianen, meridianerna Chong, Ren, Du är tre stycken som har sitt ursprung i livmodern och är nära besläktade med menstruation och reproduktion. Chong är ett hav av blod, Du är havet av yang, Ren dominerar graviditet och foster. När Yin och Yang är i obalans i kroppen, speciellt uppstår det brist på Yang, kan njuren, levern, mjälten och meridianerna inte fungera normalt, vilket leder till infertilitet.

Gå till toppen av sidan

2. Alla kliniska tester visar normala, varför blir man ändå inte gravid ? Hur ska man göra?

Graviditet är en komplex process, som är relaterad till en mängd olika faktorer såsom mängden menstruation, färg, kvalitet, cykel, om menstruation är normal, om ägglossning är helt i sin ordning, om den kvinnliga kroppen är frisk och så. Naturligtvis, tidpunkten för graviditeten och mannens fysiska tillstånd (se nedan både relevant innehåll) har det också en direkt relation. Därför vid normal läkarundersökning på sjukhus kan infertilitet förekommer fortfarande.

Avsett för de ovanstående omständigheterna tar vi regelbundna behandlingar med akupunktur och kinesisk örtmedicin för att hjälpa gravida.

Genom att man sticker in nålar genom huden på speciella punkter i meridianerna kan man nå syftet att balansera kroppens Yin och Yang, kinesisk behandlingscykeln bygger på yin och yang balansen i kroppen, att imitera fysiologiska förändringar i menstruationscykeln på en riktad användning av traditionella kinesiska medicinen. Akupunktur plus örter kan justera njure, lever, mjälte och andra organ, och funktioner på Chong, Ren, Du meridian och främja Qi och blods bildande och drift, för att uppnå rollen av att reglera menstruation och främja graviditeten.

Modern forskning visar att akupunktur och kinesiska örter reglerar hypothalamus---- hypofysen----- äggstockarnas funktion och förbättra livmoder och äggstockars blodcirkulation, reglerar immunförsvar, och därmed spela en roll i att hjälpa gravida. Efter många års klinisk observation, är effekten av akupunktur plus kinesiska örter mycket bättre än effekten av bara akupunktur.

TYPISKA  FALL   cao yao cheng


1, Leya, 36 år, både hennes och hennes mans läkarundersökning på sjukhus var normala, de bodde tillsammans i två år men hon var inte gravid, två misslyckade IVF. Normal mensmängd, färg mörkröd, blodproppar, mensvärk. Kalla extremiteter, gillar inte kyla, allergier mot pollen och djur. Tungan var mörk och tjock. Vit beläggning, djup puls.

Diagnos: Mjälte, Njure och Yang brist, kall livmoder till infertilitet.

Behandling: Sedan den första dagen av menstruationscykeln började hon med örtte och akupunktur, totalt 14 påsar örtte och 5 akupunkturbehandlingar, och sedan kom det naturlig graviditet. Och allergiska symtom försvann.

2, Anna, kvinna, 21 år, ofrivilligt barnlös i ettår. Försenad mens i flera år, mensen (6-7)/(31-48), blodfärg var mörkrödoch ibland svår mensvärk på en hel dag, den sista mensen 2011-3/7. Åtföljdes av ansiktets akne, viktökning, ökad törst, tandmärken på sidan av tungan, Njure Yang puls var djup och svag. Anna kom på besök till oss 19 augusti, då var det redan den 48: e dagen av menstruationscykeln, mens kom inte ändå, men negativt graviditetstest.

Diagnos: 1, infertilitet. 2, försenad mens. 3, NjureYang Brist.

Behandling: akupunktur och örter. Mens kom en halvtimme efter första akupunkturbehandlingen, ägglossning på den 14.e dagen av menscykeln, test på den 14:edagen efter ägglossningen visade graviditet.

3, Åsa, kvinna, 40 år, ofrivilligt barnlös i nio år, fått IVF-behandling för 2 gånger, men misslyckades. Mensen (4-5)/(33-34), blodfärg var mörkröd, mensvärk den första dagen av menscykeln, ibland behöver hon ta smärtstillande medicin, mensmängden var lite mer än normalt, allvarlig PMS två veckor innan mens. Åtföljdes av dålig sömn, tunghetskänsla i kroppen, trötthet, gillar inte kyla, kalla extremiteter, håravfall, förstoppning, muskelsmärta på nacken och armarna. Fet tunga, avskalad beläggning, djup och svag puls.

Diagnos: 1, infertilitet. 2, Mjälte Njure Yang brist.

Behandling: akupunktur och örter. Naturlig graviditet efter en menscykels behandlingar, åtföljande symtomen försvann, sedan födde hon en pojke.

Gå till toppen av sidan

3. Jag har PCOS och svårt att bli gravid, kan ni hjälpa mig?

4. Jag har Endometrios och svårt att bli gravid, kan ni hjälpa mig?

5. Jag har svårt att bli gravid samt missfall, kan ni hjälpa mig?

6. Mitt FSH-, LH-värd  är högre än normalt. Kan ni hjälpa mig?

” FSH och LH värdet  är högre än normalt ” i västländsk medicin betyder att äggstockenfunktion  är lägre än normalt. FSH och LH påverkar mycket äggskvalitet. I traditionell kinesisk medicin beror FSH- och LH-nivå på kroppsorgans funktioner. Efter kinesisk medicin diagnos får vi veta orsaker till högt FSH och LH värd. När vi  förbättrar organs funktioner genom akupunktur och örtmedicin , hjälper vi FSH och LH att bli lägre och fram till normal nivå. Så vi ska säga att kinesisk medicin hjälper patienter med högt FSH och LH och vi har hjälpt många patienter som hade problemet till graviditet. Om din kropp har inte så bra reaktion mot hormon- behandling, prova kinesiskmedicin, och du har chans till graviditet.

TYPISKA  FALL   cao yao cheng

2013-02-21

Hanna, 35 år. Hon hade försökte ha barn i sex år men inte lyckades. Hon hade gått till sjukhus och kollat allt. Blodprovet visade att hon hade för högt FSH- och LH-värd. Hon hade provat hormon tabletter och tre gånger IVF men inte lyckades. Hon kom till oss och sa att det var sin sista chans. Hon hade oregelbunden mens (3-5)/(25-70), mycket mensvärk, mensblod var mörkrött. Hon hade ibland lös i magen ibland förstoppning. Hon kände sig kall i fötterna hela tiden. Tungan: tjock, det fanns  bitmärken på kanterna av tungan, beläggning var vit och tjock. Pulsen: djupt ,svag.

Diagnos: inuti livmodern var det för kallt och dålig blodcirkulationen i kroppen.

Behandling: akupunktur plus örtte. Hon hade ca tre månaders behandling och fick en lyckad naturlig graviditet.

Gå till toppen av sidan

7. Mitt AMH-värd är lägre än normalt. Kan ni hjälpa mig?

I västländsk medicin är AMH-nivå  viktig när man bedömer äggreserven. I kinesisk medicin beror AMH-nivå på organernas funktioner bland annat Njure-funktion.  Akupunktur och örtmedicin hjälper att förbättra organernas funktioner. Så kinesisk medicin ger  patienter som har låg AMH-nivå mer chans till graviditet. Om du har låg AMH, ger du inte upp hoppet. Man ska inte säga ”hopplös” innan hon vänder sig till kinesisk medicin!

TYPISKA  FALL   cao yao cheng

2013-08-16

Katarine, 41 år. Hon hade försökte ha  sin andra barn i två år men inte lyckdes. Hon gick till läkare och kollade allt på sig. Blodprovet visade att hon hade mycket lågt AMH-värd. Läkare sa att hon hade mest 1% chans att bli gravid och västländsk medicin kunde inte hjälpa henne . Hon var så ledsen, men hon gav inte upp. Hon tittade på internet, sedan kontaktade hon oss och kom hit. Hon hade oregelbunden och kortare menscykel, samtidigt hade hon lös i magen ca två gånger om dagen, kände sig mycket stressad, svettades på natten. Tungan: bitmärken på kanterna av tungan, sprickor på mitten av tungan, röda prickar på toppen av tungan.  Pulsen: mycket svag och slog fort.

Diagnos: Njure- och Mjälte-funktioner otillräckliga och Yin-Yang var obalanserat.

Behandling: akupunktur plus örtte. Efter första månaden blev hennes menscykel normalt. Hon hade totalt två och en halv månaders behandling och lyckades med naturligt graviditet. Hon var så glad och tackade oss ” Ni förändrar mitt liv!!!”

Gå till toppen av sidan

8. När är det störst sannolikt att bli gravid?

Vi använder vetenskapliga metoder för att övervaka när är den bästa tiden att bli lätt gravid, och det  är mycket viktigt att ge vägledning till klienter för att avsevärt öka chanser till graviditet.

Gå till toppen av sidan

 

photo

 

 Zhijie Liu

CHINESE MEDICINE          DIAGNOS           OM DOKTOR           FAQ

SJUKDOMAR           BEHANDLING           KONTAKT          YANGSHENG 

Copyright © 2010-2018 Chinesemedicine.se. All Rights Reserved                                                                Användarvillkor och Integritetspolicy