Viktiga Koncept i Yangsheng

Koncepten “ Yin” och “Yang” kommer från ett forntida filosofiskt koncept. Forntida människor grupperade alla motsägande idéer in i Yin och Yang sedan de iakttagit fenomenet. De använde koncepten för att förklara hur saker och ting förvandlades.

Vad är Yin? Yin är materiella fundamentet. Vad är Yang? Yang är energin. Yin och Yang motsäger varandra. Allt som är uppåt, utåt, rörligt, varmt tillhör Yang; allt som är nedåt, inåt, stilla, kallt tillhör Yin. Man kan jämföra Yins- med Yangs egenskaper så här:

Yin är Mörker / Yang är Ljus
Yin är Kvinna / Yang är Man
Yin är Passiv / Yang är Aktiv
Yin är Månen / Yang är Solen
Yin är Regnet / Yang är Solskenet
Yin är Udda tal / Yang är Jämna tal
Yin är Jorden / Yang är Himlen
Yin är Vattnet / Yang är Bergen
Yin är Vintern / Yang är Sommaren
Yin är Kyla / Yang är Värme

För att få harmoni i tillvaron så tillämpas Yin och Yang. När det uppstår balans mellan Yin och Yang bringar dessa Välgång. När antingen Yin eller Yang dominerar uppstår en Obalans som medför motgångar. Yin - Yang symboliserar många olika aspekter av vårt universum och har använts av kinesiska filosofer för att förklara människors känslor, karaktär, beteende. Man kan tro att relativa balansen mellan Yin och Yang tjänstgjord som basen på att underhålla normala aktiviteter av mänsklig kropp. Om en sådan balans är bruten tillkommer sjukdomar, så påverkar det människors hälsa.

Prova: vilka naturliga örter här nedan känner du igen?

Atractylodis Macrocephalae     Aloe Barbadensis Miller     Ginseng Radix

photo

 

 Zhijie Liu

CHINESE MEDICINE          DIAGNOS           OM DOKTOR           FAQ

SJUKDOMAR           BEHANDLING           KONTAKT          YANGSHENG 

Copyright © 2010-2018 Chinesemedicine.se. All Rights Reserved                                                                Användarvillkor och Integritetspolicy