Återkommande förkylningar,  kronisk feber

DSC04702

Återkommande förkylningar, kronisk feber är mycket vanliga, och vi anser att de beror på brist på lunga, mjälte, njure och Qi och därför kan kroppen inte spela den roll som skyddande barriär. Personer med astma också ofta utsätter för upprepade kallt, svaghetskänsla, lätt att allergier. Vi använder akupunktur plus kinesiska örter för att starka Qi i lunga, mjälte och njure och fylla på energi till kroppen, kan de befria snabbt symtomen vid förkylning och feber, och öka kroppens immunförsvar, förebygga återkommande förkylningar och kronisk feber, så att patienter kan leva ett normalt liv utan hormoner.

I traditionell kinesisk medicin teori, lungorna och njurarna arbeta tillsammans för att producera "wei qi," eller Defensiv Chi. Defensiv Chi kan betraktas som likställd med immunsystemet. Det är en Yang energi som framställs av den mat vi äter. Njurarna är grunden för vår förmåga att producera Defensiv Chi, och lungorna sprider Defensiv Chi nära utsidan av våra kroppar för att avvärja patogena faktorer som vind, kyla och hetta. När lungorna eller njurarna (eller båda) är svaga, finns det ofta en brist på Defensiv Chi, vilket gör oss mer sårbara för förkylningar, infektioner, kronisk feber etc.   

I kinesisk medicin, är människan ses som en integrerad del av nature. På sommaren är uppmärksamhet vände sig till att tonify bristen skick i lungorna och njurarna, och stimulera kroppen att öka sina reserver av Defensiv Chi. Eftersom sommaren är den mest Yang tiden på året, är den energi av säsongen för att bygga upp Yang energi av kroppen. 

Med samma metod kan vi också hjälpa de människor som har allergi, astma och känner sig trött hela tiden.

TYPISKA  FALL   cao yao cheng


2013-01-22

Annelie,37 år. Hon hade haft feber i tio månader, samtidigt hade täppt näsan, snuva, huvudvärk, hon kände sig mycket trött. Hon hade gått till sjukhus flera gånger men läkaren hittade ingenting fel i kroppen. Så kom hon till oss. Tungan: MÖRKRÖD OCH LITE BLEK, bitmärken på kanterna av tungan, SPRIKORNA PÅ TUNGAN. Pulsen: hård och tunna och slog fort.

Behandling: akupunktur plus örtte.  Efter ca en månad blev hon mycket bättre, hon hade ingen feber längre, hon hade ingen förkylning-symptom, hon kände sig pigg. Hon sa att " Jag har blivit en ny person!!!"

2016-09-29

Johan, 50 år, han hade haft varit förkyld i många år nästan hela sitt liv berättade han när han kom till oss för första gången. Han hade täppt näsan, snuva, huvudvärk, trötthet, dålig sömn hela tiden.

Tungan: mörkröd, tandmärken på kanterna av tungan. Pulsen: spänd, hårt. Diagnosen: Qi brist. Vi gav honom akupunktur- och örtte-behandling. Efter ca en månads behandling mådde han mycket bättre. Han fortsatte med behandlingen till friskare nivå.

photo

 

 Zhijie Liu

CHINESE MEDICINE          DIAGNOS           OM DOKTOR           FAQ

SJUKDOMAR           BEHANDLING           KONTAKT          YANGSHENG 

Copyright © 2010-2018 Chinesemedicine.se. All Rights Reserved                                                                Användarvillkor och Integritetspolicy