Akne, eksem, psoriasis

DSC04698

I Traditionell kinesisk medicin (TKM), akne, eksem och psoriasis anses sjukdomar främst relaterade till obalans av Yin och Yang. Den övre delen av kroppen är varm och den undre delen är kallt eller utsidan av kroppen är varm och insidan är kall. Denna obalans kan vara en produkt av dålig kost, stress, överansträngning, ett ärftligt tillstånd. Det kan leda till stagnation av Qi och orsaka Värme och fukt att stiga på huden. Samtidigt kan detta också leda till brist på Yang och orsaka Kyla att växa i organen.

Lungorna och magen Värme, mjälte och njure Yang brist är de vanligaste formerna av akne, eksem och psoriasis. Kinesiska örter har visat sig vara säkert och effektivt utan biverkningar. Dessutom är kvalitetskontroll och säkerhet forskning som har genomförts.

TYPISKA  FALL   cao yao cheng

2011-10-11

Johanna, 29 år gammal, eksem i 19 år. I hårbottnen, ansiktet, armarna, under brösten hade hon uppenbara eksem: rodnad, repor, samt huden var känslig, torr, kliande, och varm. Sårskorpor i hårbottnen var mycket tjocka, ingen normala hud syntes men uppkom en massa mjäll, huden i ansiktet var torr, fjällning, och rodnad. Vid drastiska ändringar i klimatet eller stora temperaturskillnaden mellan inomhus och utomhus, samt hög psykisk stress blev eksem förvärrad. Åtföljdes av uppblåst mage, mycket gaser i magen och att lätt svettas. Mörkröd tunga, sprickor mitt på tungans yta, ytlig puls. Johanna hade kortison för utvärtes bruk i flera år, men effekten var inte bra. 

Diagnos: Mjälte och Njure brist, inre vatten-fukt.

Behandling: akupunktur och örtmedicin. En månad senare, försvann eksem i ansiktet, armar och under bröstet, men eksem i hårbotten kvarstår. Nästan en månad till, mjäll minskade, sårskorpor blev tunnare, klåda lindrade, syntes normal hud på ansiktet. Fortsättning i en månad, minskade mjäll kraftigt, de flesta av hårbotten åter till det normala, en liten del av huden var fortfarande rodnade. Behandlingen pågick i sex månader sammanlagt, allt eksem försvann, återgick huden till det normala, inget uppblåst i mage, normal svettning. Johanna var mycket nöjd.Uppföljning efter ett år: stabilt hälsotillstånd, inget återfall.

photo

 

 Zhijie Liu

CHINESE MEDICINE          DIAGNOS           OM DOKTOR           FAQ

SJUKDOMAR           BEHANDLING           KONTAKT          YANGSHENG 

Copyright © 2010-2018 Chinesemedicine.se. All Rights Reserved                                                                Användarvillkor och Integritetspolicy